A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Електрорадіотехнічний ліцей
місто Полтава

Що прочитати підлітку: Оксенія Бурлака

Дата: 15.11.2023 09:30
Кількість переглядів: 19

Оксенія Бурлака

Оксенія Бурлака - письменниця, композитор, копірайтер і піар-фахівець. У 2004 році з відзнакою закінчила музичну школу по класу фортепіано, після чого почала писати музику і вірші. У школі захоплювалася літературою. У 2011 році почала працювати з відомою українською співачкою Гайтаною. У травні 2012 року разом з командою артистки вирушила до Азербайджану на міжнародний пісенний конкурс «Євробачення». У 2013 році з відзнакою закінчила Інститут журналістики (КіМУ). Працює піар-менеджером у сфері шоу-бізнесу, співпрацюючи з відомими артистами і музичними компаніями. У вільний від роботи час пише прозу, вірші, музику, грає на фортепіано. Дебютну книгу «Просто так вийшло» випустила тиражем 1500 примірників у 2013 році спільно з видавництвом «Марія». На даний момент готує до випуску нові книги, а також диск авторської музики.

                          Платонічне кохання : роман.  Поцілунок був не останній : повість.

 

Льоля росла в благополучному світі, де були розкішна квартира, яскраві сімейні подорожі, брендовий одяг, дружний клас, ульотні тусовки. А одного дня з усім цим довелося розпрощатися й потрапити в зовсім іншу реальність. Її батька заарештували, і тепер вона й мама живуть з бабусею й дідусем у їхній пошарпаній квартирі. Обірвалися контакти з ліцейними друзями, і навіть найкраща подруга віддаляється. Дуже складно в новій школі. Учителі наче не знають і не здогадуються, як тут нестерпно. Льоля, яка не здатна терпіти знущання жорстоких розбишак, починає «воювати» з ними, нариваючись на гіркі неприємності. Єдина відрада – втеча на дах десятиповерхівки. Цю схованку під небом показав їй Стас – однокласник, який тусується в тій хамовитій компанії. Льоля дізнається, що до проблем у її сім’ї причетний його батько, і розуміє: треба забути про Стаса. А як це зробити, коли з ним так добре і солодко... До мурашок. Драматичні обставини, здається, остаточно роз’єднають Льолю і Стаса. Та в кохання своя логіка...

Розірваний кадр : повість 

Популярність – це круто, драйв – понад усе. Так вважав Філ, доки не зіткнувся із життям і смертю по-справжньому. І тоді зрозумів, що гра в закоханість дуже далека від кохання.

 Табу на поцілунки : повість 

З головними героями повісті Льолею і Стасом ви вже знайомі («Поцілунок був не останній»). І, як з’ясувалося, стосунки між ними отримали бентежне продовження. …Здавалося, після поцілунку на даху в них усе налагодилося, але то були примарні сподівання Льолі. Стас закрився в собі, бо вирішив, що любов робить його слабким, а Льолині почуття до нього – не більше ніж жалість. Уже нічого не пов’язує Льолю з Мартою, яка донедавна була найкращою подругою. Мама і тато, захоплені очікуванням ще однієї дитини, зовсім віддалилися. Гострі переживання самотності накривають Льолю депресією і навіть панічними атаками. Намагаючись вибратися з гнітючих обставин, вона знаходить нових друзів і разом з ними, а також зі Стасом, хоч це й дивно, вирушає на море. А там нові неприємності: обманювання самої себе й нещирість із близькими призводять до небезпечних і трагічних ситуацій, її нова подруга закохується в Стаса.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора