A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Електрорадіотехнічний ліцей
місто Полтава

Найцікавіші книжки для підлітків

Дата: 24.10.2022 09:32
Кількість переглядів: 37

Підлітковий вік — один з найважливіших етапів у житті кожної людини. У цей час діти починають переглядати свої цінності, пізнавати себе й наважуватися на перші спроби відокремлення від батьків. Підлітки — це вибухова суміш з емоцій, яких вони подекуди навіть не усвідомлюють. Саме тому багато дітей у цьому віці шукають відповіді ззовні, зокрема і з книжок.

Пропонуємо Вам найкращі книжки для підлітків, які варто прочитати кожному, хто вступає в цей непростий життєвий період. Вони — про дружбу, любов і пошук себе, про те, що таке добро і зло, відповідальність і наслідки. А ще про те, як залишатися вірним своїм мріям.

«Привіт, це Чарлі, або Переваги сором’язливих», Стівен Чбоскі

Якщо ви шукаєте найцікавіші книжки для підлітків, обов’язково зверніть увагу на твір, який розпочинає наш перелік. Це зворушливий і цікавий роман, у якому описуються етапи дорослішання, проблеми у спілкуванні підлітків із дорослими та своїми однолітками.

Головний герой роману Чарлі переходить в іншу школу. Він стикається з нерозумінням однокласників і переживає нервовий зрив. За порадою вчителя одну за одною він відкриває для себе книжки, що допомагають йому подивитися на дорослішання по-новому. Чарлі вчиться розуміти себе і вперше по-дорослому замислюється про сенс життя, дружбу і, звісно ж, кохання.

«Милі кості», Еліс Сіболд

Не варто судити про цю книжку за назвою. Вона, хоч і пов’язана з убивством, та все ж не така страшна і точно припаде до смаку читачам-підліткам. Головна героїня Сьюзі стає жертвою серійного вбивці, який має таку бездоганну репутацію, що ніхто не може запідозрити в ньому жорстоку людину й злочинця.

За збігом обставин чотирнадцятирічна дівчинка після смерті застряє між світом живих і мертвих. Вона намагається допомогти близьким оговтатися після трагедії і водночас докладає зусиль, щоб викрити свого вбивцю.

Серія романів про Гаррі Поттера, Джоан К. Ролінґ

До двадцятки найцікавіших книжок для підлітків не могла не потрапити серія романів про Гаррі Поттера. Це дивовижна суміш, де поєдналося безліч усього важливого для кожного підлітка: дружба, перше кохання, пошуки себе і свого місця в житті, проблема добра і зла.

Головний герой усіх романів — Гаррі Поттер, хлопчик із особливим даром, який ріс сиротою і не вірив у власні сили. Тепер перед ним постало найважливіше завдання — помститися за вбивство батьків і врятувати нових друзів.

Цикл складається із семи книжок, тож читачі дістануть можливість розкрити для себе всіх персонажів і вирости разом з ними.

Читайте продовження в наступній статті...


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора