A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Електрорадіотехнічний ліцей
місто Полтава

Проект співпраці

Дата: 27.10.2023 09:41
Кількість переглядів: 8

 

 

19 жовтня у Києві стартувала третя фаза проєкту EdUP «Публічно-приватне партнерство для поліпшення професійної освіти в Україні». Проєкт охопить 28 профтехів України за шістьма будівельними напрямами: сантехнік, утеплювач фасадів, зварник, електрик, лицювальник, бетоняр. Під час проєкту профтехи будуть учитися формувати нові бізнес-партнерства та спільно з роботодавцями розробляти освітні програми і курси.

«Закладам професійної освіти важливо навчитись ефективно комунікувати з бізнесом, пояснювати свої потреби та виклики, а також розповідати, які вигоди може отримати бізнес через партнертво з профтехом. Профтехи повинні розуміти бізнес і вміти з ним ефективно працювати. Саме тому ми дуже вдячні партнерам за можливість реалізовувати проєкт, де профтехи зможуть безпосередньо впродовж 4 років розвивати навички та вміння роботи з бізнесом. Впевнені, що такий проєкт – це тільки початок і незабаром ми зможемо маштабувати такий формат розвитку закладів». — зазначив Дмитро Завгородній, заступник міністра освіти і науки України.

Загальна мета проєкту EdUp — розвинути систему профтехосвіти у будівельних професіях за підтримки бізнесу. Це дозволить молоді та дорослим, зокрема ветеранам війни, ВПО і українцям, які повертаються з-за кордону, набути актуальних навичкокок та отримувати вищий дохід.

Проєкт триватиме до 2027 року і передбачатиме:

  • розроблення і організацію навчальних програм і курсів спільно зз бізнесом;
  • упровадження нових диджитал-методів навчання;
  • залучення нових бізнес-партнерів;
  • розвиток менеджменту профтехів, зокрема навичок ефективного управління, кар’єрного консультування випускників.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора