A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Електрорадіотехнічний ліцей
місто Полтава

Швейцарія підтримує реформу професійної освіти України

Дата: 01.04.2024 10:23
Кількість переглядів: 7

 

Швейцарсько-український проєкт DECIDE у партнерстві з Міністерством освіти і науки України запускає новий напрям «DECIDE: ПРОФТЕХ» з підтримки реформи професійної освіти в Україні, що об’єднає зусилля обласних державних адміністрацій та територіальних громад, закладів професійно-технічної освіти, шкіл та бізнесу для побудови системи профорієнтації та підвищення престижності професійної освіти.

Швейцарія виділяє на реформування профтехосвіти в Україні 2 млн франків (понад 80 млн гривень).

«Реформа професійної освіти є пріоритетом уряду України. Доказом цього є інвестиції у сферу, які не припиняються навіть в умовах повномасштабної війни. У період післявоєнного відновлення нам знадобиться чимало кваліфікованих робітників з сучасними знаннями і навичками. Але дбати про задоволення цих потреб потрібно вже зараз. Я дякую Швейцарії за підтримку реформи професійної освіти, розширення проєкту DECIDE на новий напрям, присвячений профосвіті. Упевнений, що виділені ресурси стануть гарним підґрунтям для відновлення української економіки та відбудови інфраструктури», — розповів заступник міністра освіти і науки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Дмитро Завгородній.

Проєкт DECIDE надасть експертну та технічну підтримку Міністерству освіти та науки України для впровадження реформи професійної освіти на національному рівні, зокрема: 

  • передання закладів професійно-технічної освіти з державної в комунальну власність; 
  • розвитку системи навчально-методичних центрів П(ПТ)О;
  • вдосконалення нормативної бази для забезпечення ефективного впровадження реформи професійної освіти;
  • розроблення нової моделі формування регіональних мереж ЗП(ПТ)О.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора