A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Електрорадіотехнічний ліцей
місто Полтава

Ірина ВОВК . Донецький аеропорт.

Дата: 19.01.2024 10:45
Кількість переглядів: 13

Ірина Вовк – українська журналістка, волонтерка, очільниця Благодійного фонду «24», покликаного допомогти українським бійцям Збройних Сил та добровольчим батальйонам армії України. Працює у польовій журналістиці, знімає репортажі про російсько-українську війну та бійців АТО. Висвітлює на телебаченні воєнні події на сході України, зокрема на новинарному порталі «zik» та «24 каналі».



Оборона Донецького аеропорту стала символом незламності духу українських воїнів у російсько-українській війні. 242 доби українські вояки надлюдськими силами тримали об’єкт, який за військовою логікою і здоровим глуздом втримати було майже неможливо.

Ми небагато знаємо про причини та обставини захоплення Донецька і його аеропорту. Десятки успішних військових операцій Збройних сил і добровольців відбулися в межах оборони ДАП, але свідчень про них вкрай мало.

   

 

У першій частині книги автор розповідає історію ДАП від будівництва терміналів до розгортання драматичних подій оборони аеропорту, до його падіння. Про все, що відбувалося тоді день за днем свідчать безпосередні учасники: командири й бійці української армії, добровольці, медики, волонтери, журналісти.

У другій частині книги автор розповідає про останні, найтрагічніші, дні оборони аеропорту. Про все, що відбувалося тоді день за днем, свідчать безпосередні учасники: командири й бійці української армії, добровольці. Пам’ять про героїв бережуть родини загиблих «кіборгів», їхній подвиг закарбований у віршах і піснях, книгах і фільмах. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора