A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Електрорадіотехнічний ліцей
місто Полтава

6 вересня ДЕНЬ ЧИТАННЯ КНИГ

Дата: 05.09.2023 11:17
Кількість переглядів: 15

Існує близько 130 мільйонів виданих книг.

Найбільш продавана книга - Біблія.

Саме Біблія увійшла до Книги рекордів Гіннесса як найбільш продавана книга в історії людства — її продали тиражем у понад п’ять мільярдів примірників.

Найдовша книга у світі - "Спогад про минуле".

Найдорожча книга у світі - "Кодекс Лестера". Леонарда да Вінчі

Його вартість 30 800 000$, а власником цієї книги у 1994 році став Білл Гейтс. У рукописі міститься безліч математичних розрахунків, малюнків і заміток, написаних особливим дзеркальним шрифтом, що вміщуються на 72 сторінках.

Ця книга являє собою 72-сторінковий збірник з науковими записками і ескізами знаменитого Леонардо да Вінчі.У ньому знаходяться замітки і малюнки течій потоків води, вирів, а так само матеріали по геології і астрономії. Цю книгу граф Лестер купив в 1717 році, тому вона досі називається його ім'ям. Втім, ця книга на сьогоднішній день вважається найдорожчою. У 1994 році її господарем став Білл Гейтс, він віддав за кодекс Лестера 30,8 мільйонів доларів.
Варто відзначити, що "Трактат про воду, землю і небесні тіла", це первинна назва книги, до засновника компанії "Microsoft" належала нафтовому магнату Арманд Хаммер, а після його смерті він був виставлений на торги. Нинішній власник свій скарб від сторонніх очей не приховує, а виставляє кодекс Лестера на виставках в найбільших музеях світу.

Втім, книгу не прочитати з першого погляду. На пергаментних сторінках, які між собою скріплені спеціальним чином, текст написаний в дзеркальному відображенні, тому її можна вивчати тільки за допомогою дзеркала. Великий винахідник в своїй книзі описує власні думки про будову і походження води, світла, повітря і мінеральних речовин. Висловлюється і припущення, що наш світ - це жива істота: земля - ​​це його плоть, повітря - це його душа, а вода - кров.У багато разів підвищує цінність кодексу Лестера і малюнки, які зробив сам майстер.

Цей день закликає людей читати книжки та поширювати любов до читання.

Мета цього дня - спонукати людей більше читати та сприяти формуванню культури читання. Кожна книга має значення.

Читання знижує стрес на 68 відсотків.

Читаючи всього 20 хвилин на день, ви зможете прочитати 1,8 мільйона слів за рік. При середньому значенні 500 слів на сторінку це означає, що за рік ви прочитаєте 3 600 сторінок. Це 12 книг по 300 сторінок кожна.

Читання - це найшвидший спосіб поповнення словникового запасу


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора