A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Електрорадіотехнічний ліцей
місто Полтава

3 грудня Міжнародний день людей з інвалідністю.

Дата: 02.12.2021 14:47
Кількість переглядів: 107

Міжнародний день людей з інвалідністю  – Міжнародний день ООН, встановлений резолюцією A/RES/47/3 Генеральної Асамблеї ООН 14 жовтня 1992 року, який відзначається щорічно 3 грудня.

Генеральна Асамблея закликала держави проводити подальшу інтеграцію осіб із інвалідністю в життя суспільства. Міжнародний день людей із інвалідністю не є святом, а покликаний привернути увагу до проблем цих людей, захисту їхніх прав, гідності і благополуччя, акцентує увагу суспільства на перевагах, які воно отримує від участі людей з інвалідністю у політичному, соціальному, економічному і культурному житті.

 Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства – людей із інвалідністю .Щороку вибирається тема Дня, покликана привернути увагу до успіхів в побудові інклюзивної середовища для інвалідів та усунення соціальної нерівності, оцінки ходу виконання положень Конвенції про права інвалідів і роботу по залученню людей з інвалідністю в повсякденне життя суспільства.

МАЙБУТНЄ ДОСТУПНЕ означає, що ми всі повинні разом дивитися в майбутнє, де бар’єри, які стоять на шляху людей, більше не існують. Ми передбачаємо майбутнє, в якому люди зможуть отримати доступ до будівлі без використання сходів; де людина може отримати доступ до рампи на пляж; або може влаштуватися на роботу без страху дискримінації; або може отримати доступ до основної аудиторії.

 

Працювати в напрямку доступного майбутнього – відповідальність кожного. З нами створюйте майбутнє, яке вимагає, щоб люди не були виключені з-за проблем зі здоров’ям.

 Міжнародний день людей з обмеженими можливостями (IDPWD) дотримується своєї переконаності в тому, що людина за своєю природою не є «інвалідом» … інвалідність НЕ є особливістю людини.  Ми говоримо, що у людей проблеми зі здоров’ям: деякі з нас потребують інвалідних візків для мобілізації;  деяким з нас потрібні собаки-поводирі; деякі з нас потребують допоміжних технологій – так само, як деяким з нас потрібні окуляри для читання;  або ліки від болю; або інгалятор для лікування астми.

Всі люди мають різні порушення здоров’я в якийсь момент в їхньому житті. Різниця в тому, що в більшості випадків погіршення вашого здоров’я не заважає вам функціонувати, бути залученим або брати участь в житті вашої спільноти.  Міжнародний день людей з обмеженими можливостями  існує, щоб упевнитися в тому, що екологічні та соціальні бар’єри визначені, і допомогти всім працювати разом, щоб їх подолати. Ми ніколи не будемо викорінювати порушення здоров’я … але, подолавши бар’єри, ми викорінимо інвалідність.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора