A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Електрорадіотехнічний ліцей
місто Полтава

"Уроки історії: здобути і захистити"

Дата: 29.01.2024 14:53
Кількість переглядів: 25

26 січня учні групи "Електромеханік" відвідали бібліотеки-філії №5 Центральної бібліотеки Полтавської МТГ.

29 січня в Україні відзначається річниця бою під Крутами, який для українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність.

 Протягом багатьох століть українці ніколи не полишали своєї мрії про вільну, об’єднану і незалежну Україну. Про видатних земляків – полтавців, з якими асоціюється становлення державності та незалежності України, розповідала науковий співробітник Полтавського краєзнавчого музею ім. В.Кричевського Катерина Штепа.

Олена Пчілка, Симон Петлюра, Аверкій Гончаренко, Микола Божинський-Божко - їхнє подвижницьке життя надихає нинішнє і прийдешні покоління на таке ж віддане служіння національній ідеї та своєму народові.

Українська соборність – це не просто єдність наших земель, це відчуття єдності українців, глибоке та непорушне переконання того, що ми – один народ. Історія нашої боротьби за власну єдність повторюється зі століття у століття. На жаль, триває вона й сьогодні, імена героїв, що віддають свої життя вкарбовані в історію держави навічно.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора