A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Електрорадіотехнічний ліцей
місто Полтава

ВІдзначаємо день молоді

Дата: 15.08.2023 17:17
Кількість переглядів: 13

 

 

 

 

Молоді люди — це рушійна сила нації, вони роблять великий внесок у розвиток суспільства та інновацій. День молоді створений, щоб підтримати їх у прагненні до свободи, творчості та європейських цінностей. Досягнення та розробки молоді — доказ її винахідливості, креативності та залученості у суспільне життя.

Наприклад, Марина В’язовська — українська математикиня, що розв’язала головоломку, якій було понад 400 років. Вона отримала звання професорки у 33-річному віці, а згодом стала другою жінкою у світі, що отримала Філдсівську нагороду з математики.

Іван Котляревський у свої 29 написав знамениту поему «Енеїда», що вийшла за мотивами оригіналу Вергілія.

Або ж згадаймо В’ячеслава Петрова — прабатька компакт-диска. Ще аспірантом, у віці трохи за 20, він розробив перший прототип сучасного компакт-диска задовго до Джеймса Рассела та компаній «Philips» і «Sony».

А зараз юні українці підсилюють нашу науку. Наприклад 17-річний студент Ігор Клименко розробив робота-розмінувальника, Сергій Дівянін ще у 10-му класі створив бандаж, який замінює МРТ, а 17-річна Катерина Малкіна вигадала ефективний метод з утилізації поліетилену за допомогою личинок.

У всі часи молодь була і залишається потенціалом нації, а освіта — це інструмент, що розвиває її та дає поштовх до успіху. Освіта закладає основу для світосприйняття — прагнення до творчості, активності та змін.

Крім цього, багато молодих людей зараз боронять наші кордони, ризикують своїм життям заради свободи та майбутнього нації. Дякуємо українським захисникам!

Пишаємось та підтримуємо молодь у її починаннях!

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора