A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Електрорадіотехнічний ліцей
місто Полтава

Допомога аграрним закладам Полтавщини

Дата: 26.03.2024 19:23
Кількість переглядів: 8

 

На Полтавщині два заклади професійної освіти отримали 18 одиниць аграрної техніки на суму 1 345 620 євро. Йдеться про Миргородське професійно-технічне училище № 44 — 452 150 євро, а також Решетилівський професійний аграрний ліцей імені І. Г. Боровенського — 893 470 євро.

Сумарно заклади отримали трактори, сівалки, вантажні автомобілі, жниварки та комбайн.

«Якісна й сучасна техніка в профтехах — це можливість для учнів набути навичок, яких потребує бізнес тут і зараз. Це важливо, бо роботодавцю не потрібно витрачати час і зусилля, щоб перенавчати учнів, які прийшли до нього після закінчення профтехів. Бізнес одразу отримує професійних фахівців та закриває дефіцит кадрів на підприємствах. Ми вдячні нашим партнерам за регулярну та стабільну підтримку, адже розвиток профтехів сьогодні — це можливість забезпечити потрібну кількість фахівців робітничих професій в період відбудови», — наголосив Дмитро Завгородній, заступник міністра освіти і науки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

Відтепер заклади можуть оновити та поліпшити освітній процес за такими професіями: «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва», «Рихтувальник кузовів», «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів», «Майстер з експлуатації, ремонту та обслуговування сільськогосподарської техніки».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора